Kategoriler: kalibrasyon

Kalibrasyon

Kalibrasyon

Büyük bir hızla sanayi hamlesi gerçekleştirildiği zaman, bunun ülke ekonomisine de çok önemli katkıları gözlemlenebilir. Bireysel olarak kurulan işletmeler zaman içerisinde büyük şirketleri dönüşürken, kurumsal yapılarında bunu takip eden süreçte ortaya çıkması kaçınılmaz hale gelmektedir.

İç piyasaya tutabilmek için Türk standartlarının karşılanması nasıl önemliyse, firmaların geleceğini daha da ileri taşımak için ihracatı sağlamak ve kurallarına uymak çok büyük önem taşımaktadır. İşletmenin tamamında bulunan ve değişik amaçlara hizmet eden ölçüm cihazlarının, gerekli kontrolleri mutlaka yapılmalıdır. Eğer firma içinde bunu yapacak bir sistem varsa, kurumsal yapının aslında pek çok sorunu aştığını söyleyebiliriz.

Pek çok işletme ise bu ve benzeri konularda daha önce kendini tanıtmış olan firmalardan yardım almaktadır. Özellikle laboratuvar ortamı ile birlikte ortaya konan kalibrasyon çalışmaları, iyi bir zemin hazırlamış şirketin diğer işletmelere olan katkısını göstermektedir.

Kalibrasyon Nedir Ne İşe Yarar?

Öncelikli olarak işletmede kullanılan aktif eldeki bütün ölçüm aletlerinin ve buna benzer aletlerin, düzenli olarak çalışıp çalışmadığını öğrenmek gerekir. Bunu gözle görmek veya deney ile etüt etmek çok kolay değildir. Bilimsel olarak uygulanan metotlar bu ölçüm cihazlarının sapmalarını, yerinde ve zamanında tespit etmektedir. Kalibrasyon nedir ve tam olarak ne işe yarar dediğimizde, işte bu sistemi devreye girmektedir.

Hassas ölçüm cihazlarının sapma oranını belirlenip düzenleme işlemi yapılarak, onların işlevselliği tekrar sağlanmalıdır. Günümüzde bir firmanın kendini hedefi koyup hedeflerine ulaşabilmesi için, öncelikli olarak alt yapı çalışmalarına önem vermesi gerektirir.

Kalibrasyon ile kaliteli üretim

Üretimde belli bir standardı yakalayarak her defasında bunun tekrarını sağlamak çok önemlidir. Bazen üretilen ürün, sistemi tamamladığında sorunun ortaya çıkarmasına neden olabilir. Bu konudaki ölçümlerdeki en ufak sapma bile, toplam üretimde baş ağrıtıcı bir sonuç ortaya koyabilir.

Düzenli ölçüm zamanında kontrol ve hassas ayarların devreye girdiği zaman, olabilecek muhtemel arızaların ve hataların ortadan kaldırılması çok daha kolay olacaktır. Son derece geçerli bir sistem olan kalibrasyon ayarı, kaliteli üretim için gerçekten gerekli bir alt yapıdır. Bunu uygulayan firmalar ise koyduğu hedefe emin adımlarla ilerleyen şirket olarak kendini göstermektedir.

Kalibrasyon

Kurucu ve yönetici kadrosu 1996 yılından itibaren Kalibrasyon sektöründe hizmet veren DONANIM laboratuvarı, Aralık 2015 yılında kurulmuştur. Kuruluş amacı Endüstri ve Medikal alanda en iyi kalibrasyon hizmetini sunmak olan DONANIM Kalibrasyon bu süre zarfında kazanımları olan tecrübe, eğitilmiş personeli ve günün koşullarına uygun teknolojik altyapısı ile hizmetlerini geliştirme fırsatı bulmuş, bunlara ilaveten kalibrasyonlarda uluslararası geçerli yöntemleri uygulaması ve kalibrasyon hizmetlerinin güvenilirliğinin tescili ve performansının arttırılması amaçlarına yönelik olarak, TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre kurulmuş kalite yönetim sistemi ile çalışma kararını almış ve uygulamaya koymuştur.

Paylaş
Published by
Kalibrasyon
Etiketler: kalibrasyon

Recent Posts

Validasyon

Bir ürünü üretmekten çok, onu standartlarına göre üretmek çok daha önemlidir. Belli bir karşılığı olabilmesi…

7 yıl önce

Kalibrasyonun Önemi

Endüstriyel açıdan bir standart oluşturmak çok önemli. Üretimde kaliteyi ve düzeni yakalamak açısından, ölçüm cihazlarının…

7 yıl önce

Medikal Kalibrasyon

Standartlarıyla eksiksiz bir ölçüm cihazı oluşturmak için gerekli kalibrasyon çalışmalarını yürütmek hayati önem taşıyabilir. Eczacılık…

7 yıl önce

Boyut Kalibrasyonu

Gerek reel sektörde gerekse de ticari olarak düzenli ölçümlerin gerekli olduğu pek çok değişik sektörde,…

7 yıl önce

Terazi Kalibrasyonu

Hassas ve düzenli tartı, ticaretin en önemli gereksinimlerinden birini göstermektedir. Hassas ölçüm cihazları ile yapılacak…

7 yıl önce